Jääkiekkoa talvella, jalkapalloa kesäisin

September 20, 2021

Jääkiekko on monille suomalaisille rakas pallopeli, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa kulttuurissa ja urheiluperinteessä. Jääkiekko on siitä erilainen pallopeli, että pelivälineenä ei toimi pallo vaan musta kuminen kiekko.

Kuten pallopeleissä on tapana, tavoitteena on tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja, mutta normaalista poiketen pelialustana toimii jää jolla luistellaan. Suomi on maailmalla menestynyt jääkiekkomaa sekä kansallisella, että kansainvälisellä tasolla.

Jalkapallo suosikkilaji kesällä

Jääkiekko ei ole kuitenkaan ainoa laji, joka on löytänyt tiensä tämän urheiluhullun kansan sydämeen. Kesäisin olosuhteet eivät ole otolliset luistelun suhteen, mutta nurmet vihertävät. Maailman suosituin laji, jalkapallo, on varmasti kaikille tuttu. Laji on erittäin suosittu kesäisin myös suomalaisten keskuudessa. Jalkapallo on oivallinen laji sekä kuntoiluun, että sohvalla seurattavaksi.

Matala kynnys aloittaa, edullinen hinta ja jalkapallokenttien suuri määrä ovat varmasti niitä syitä, miksi monet ihmiset Suomessakin ovat löytäneet lajin pariin. Myös jalkapallolla on yllättävän pitkä historia usein jääkiekkomaana pidetyssä Suomessa, vaikka suhteellinen harrastajamäärä on pienempi. Voit shoppailla netissä kaikkea jalkapalloon liittyvää. Oli sitten kyseessä liput matsehin, fanituotteet tai pelivälineet. Erityisesti pelivälineiden hinnoissa on eroja ja vertailu kannattaa siis aina.

Urheilun merkitys

Kuten voimme näiden lajien suuresta harrastajamäärästä ja kulttuurisesta arvosta todeta, sekä jääkiekon että jalkapallon merkitys suomalaisille, on suuri. Lajeja harrastetaan henkilökohtaisella tasolla ja pelejä seurataan TV:stä tai striimien kautta, joita voi shoppailla netissä.